Haberler

Anneler Günü

ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan’dan Anneler Günü Mesajı: “ANNEYİ KAYBEDERSEK, MİLLETİ KAYBEDERİZ.”

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ‘anneler günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çalışkan ailenin toplumun en büyük yapı taşı olduğunu vurgulayarak, ‘annenin’ ailedeki manevi gücünü önemsediğini dile getirdi. Çalışkan: “ Annenin gücü aileye, ailenin gücü topluma, toplumun gücü dünyaya yansımaktadır “ dedi. “ Ülkemizde aile konusunun ihmal edildiğini anlatan Çalışkan, anne ile aile arasındaki kuvvetli bağın daima hatırda tutulması gerektiğini söyledi. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ‘anneler gününün” annelerin öneminin hatırlanması için bir sembol olduğunu dile getirerek, “ milletler anneye ve anneliğe önem verirse büyürler. Çünkü geleceği annelerimizin yetiştirdiği gençlere emanet ediyoruz. Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evlatlarına bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, milletler için en büyük kıymetlerdendir” ifadelerini kullandı.
 

Çalışkan ayrıca mesajında “ Ülkemizi parçalamak ve güçsüz kılmak isteyen şer güçler, neslimizi ifsat edebilmek için kadının –yani anne adayının- metalaştırılması yönünde büyük gayret sarf etmektedirler. Bu çabalar temelde ‘anne’nin asli ruhundan koparılması yönündedir. Anne, merhametli, seven, fedakar, sabreden ve iyilik yapmayı, edepli olmayı temsil edendir. Bu özellikleri ile bir anne evlatlar yetiştirerek milletleri şekillendirir. Anneyi kaybedersek, milleti kaybederiz” dedi.
 

Çalışkan, “ASKON Adana Şubesi olarak Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.