Haberler

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Askon Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ın Basın Açıklaması

Dünyanın en aktif mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir sorumluluğu içermektedir.

Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkânları hususu önem arz etmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren gazetecilerin çalışma koşullarının daha iyi şartlarda düzenlenmesi için Anadolu Aslanları İşadamları Adana şubesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm TÜRKİYE de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır.

Gazeteciler, özgür, bağımsız ve demokratik bir yönetim düşüncesi taşıyorlarsa, gazetecinin bağımsızlıklarını sağlayacak yasal düzenlemelere gitmeli, medya sahipleri ile aralarındaki çıkar ilişkilerine de son vermelidirler. Özünde medya ve siyaset kurumlarının, birbirlerinin görev ve sorumluluk alanına müdahale etmesi doğru değildir. Bu çalışan gazeteciler gününde herkesi ülkenin geleceği için sorumluluğa çağırıyoruz. Sorumluluk sadece gazetecilerde, basın meslek örgütlerinde, siyasal iktidarlarda değildir. Sorumluluk toplumun tüm kesimlerindedir. Hiç kimse bu sorumluluktan kaçmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu Aslanları İşadamları derneği Adana şubesi olarak yazılı ve görsel basınımızın tüm çalışanlarını bir kez daha tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.