Haberler

İSO İkinci 500 Listesinde İki Askon Üyesi

İstanbul Sanayi Odası İSO ilk 500 listesinden sonra Türkiye nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasını da tamamladı.

Sanayi kuruluşlarının 2012 de gerçekleştirdikleri üretimden net satışlara göre yapılan listede Adana dan 15 firma yer aldı. Bu 15 firmadan ikisi ASKON üyesi. Geçen yıl açıklanan listede ise 17 Adanalı sanayi kuruluşu vardı. 
Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2012 Yılı Araştırma Raporu sonuçlarına göre, Adanalı sanayi firmaları Oğuz Tekstil 13. Oyka Kağıt 45. Gürsoy Yem 55. Meltem Kimya 67. Abdioğulları Plastik 176. Kıvanç Tekstil 202. Riga Boya 215. Kimteks Tekstil 268. Oğuz Gıda 276. G.Ç.S. Metal 286. Sepaş Plastik 306. Tuncel Kimya Boya 319. Zahit Alüminyum 388. Adana Besi Yem 440. Bakırlar İplik 492. sırada yer aldı. 
ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan İSO nun açıkladığı ikinci büyük 500 listesinde yer alan firmaları kutladı. Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada haksız rekabet koşulları ve Adana sanayisine etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.Çalışkan Adana dan İSO ikinci büyük 500 listesine giren firmalarımızı kutluyorum. Özellikle üyemiz olan Bakırlar Tekstil ve Kıvanç Tekstili göstermiş oldukları başarıdan dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Adana mız için örnek teşkil eden bu tablo karşısında sevinmemek elde değil. İnşallah hayırlara vesile olur. Bu tablo istihdam demek, üretim demek, alın teri demek. Bizler bu ve buna benzer örnek firmalarımızı her zaman en iyi yerlerde görmek istiyoruz. dedi. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan haksız rekabet koşulları ile ilgili de şunları söyledi Ülkemizin bir çok bölgesinde teşvik var. Yatırımlar teşvik olan bölgelerde yoğunlaşıyor. Bu o bölgeler için istihdam kalitesinin artması anlamına geliyor. Adana mız bu teşviklerden yararlanamıyor. Bu haksız rekabet ortamına neden oluyor. Bu sebeple öncelikle bu duruma bir son verilmesi gerekir. Eğer Adana da işsizlik had safhaya çıkmışsa bunun sebeplerini uzaklarda aramaya gerek yok. Teşviklere bakmak yeterlidir. Çalışkan Bardağın boş tarafını da dolu tarafını da bir arada görebilmeliyiz. Aksi taktirde doğru bir değerlendirme yapamayız. Biz bugün bu tablodan hem memnun olduk hem de daha büyük beklentiler içindeyiz. Umarız bu bir başlangıç olur ve daha fazla firma bu ve bir üst listeye girerek vatandaşımıza istihdam sağlar diye konuştu.