Haberler

Suruç Katliamı ve Adıyaman Saldırısı Askon Adana Şubesi Basın Açıklaması

Suruç’ta yaşanan katliamla birlikte bir acı haber de Adıyaman’dan geldi. Öncelikle milletimize başsağlığı diliyoruz. Her iki acı olayda da halkımızın bu vb. konularla ilgili öncelikli olarak sağduyulu davranarak bölgedeki gelişmeleri doğru okumasını ve duygusal-anlık tepkilerden uzak durmasını arzu ediyoruz.

Adıyaman’daki şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Öte yandan bölgede yaşanan bu katliamı şiddetle kınıyoruz. “Türkiye’de yaşanan bu eylemler, ister bir çatışmanın devamı, ister bir intikam vuruşu, isterse tehdit atışı olsun, sonuç olarak çatışmayı Türkiye’ye taşımanın ilk işareti olarak karşımızdadır.”(1)

Son yıllarda Ortadoğu’da çeşitli adlarla anılan (IŞİD, DAESH, DEAŞ, DAİŞ-DAEŞ, DAESH vb.) yapılanma, kan dökerek, yakıp yıkarak, bozgunculuk çıkararak,  tüm dünyaya –kendilerince- “ıslah edici” (!) olduklarına dair mesajlar gönderiyor. Parçalanmış cesetler üzerinden bu kirli misyonu servis etmeye aralıksız devam eden örgüt, adında “İslam” kelimesini kullanarak azgınca yüce dinimize zarar vermeye çalışıyor.

 Son yaşanan olayın söz konusu yapılanmayla ilgili olabileceği ihtimali yetkili merciler tarafından dile getirilmektedir. Bu yapılanmanın eylemleriyle ülkemize de sıçraması huzurumuzu bozmaya ve sürece dahil olmamıza yol açmaktadır.  Özellikle  IŞİD adını kullanarak  “İslam” ile anılan bu örgütün Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, adının bundan sonra IŞİD yerine, DEAŞ olarak anılması isabetli olacaktır.  Tüm milletimizin başı sağ olsun.

Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.