Haberler

ÖĞ-DER ADANA ŞUBESİNDEN" BİR EĞİTİMCİ OLARAK HZ.MUHAMMED(S.A.V)"KONFERANSI

ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Adana Şubesi 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Prof. Dr. M. Cevat Akşit Hocaefendi’yi Yüreğir Kültür Merkezi’nde tertip edilen konferans için konuşmacı olarak Adana’ya davet etti.

Prof. Dr. M.Cevat Akşit Adana İHL öğrencileri ve öğretmenleri ile buluştu. Reşatbey İHL Okul inşaatında incelemelerde bulundu. Fetih Camii’nde kılınan yatsı namazının ardından cami cemaatiyle selamlaştı. Öğ-Der Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleriyle de bir araya geldi.

“Bir Eğitimci olarak Hz. Muhammed (SAV)” konulu konferans Yüreğir Kültür Merkezi’nde saat 19:00’da başladı. Adana İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Enes Kıranşal’ın Kur’an Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Öğ-Der Adana Şube Başkanı Hüseyin Tan yaptı. Ardından Öğ-Der Bölge Başkanı Ekrem Ulu ve Adana İl Müftüsü Hasan Çınar da birer selamlama konuşması yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Öğ-Der Adana Şube Başkanı Hüseyin Tan konuşmasında şunları söyledi:”Peygamberimize olan hassasiyetimiz gereği bu salonu doldurduk. Onun ismine gösterdiğimiz bu hassasiyet gibi onun emirlerine, ortaya koyduğu ölçülere de bir hassasiyetimiz olmalıdır. O insanlar için güzel öğütlerde bulunurdu. Sevgi ve şefkat dağıtırdı. Ama hesap sormayı da ihmal etmiyordu. Yetimin başını okşardı ama yetimin hakkını yiyenleri de affetmiyordu. Aynı zamanda batıl ile mücadelesinde bedel ödemek gerektiğini hayatıyla gösteriyordu. Çünkü o bir itidal ve denge peygamberiydi.Peygamberimiz gibi biz de her an Kur’an okuyacağız. Okuduğumuz Kur’an bizi tüm zalimlere, tüm ifsad odaklarına karşı birleşmeyi, iyilikleri emredecek kötülükleri de men edecek bir bilinçlenmeyi sağlamalı…”

Prof. Dr. M. Cevat Akşit yaptığı konuşmada Türk Milletinin 926’da Müslüman olduğunu ve Satık Buğra Han’ın buna vesile olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:” İslamda kişilik çok önemlidir. Türkler, gezen dolaşan insanlardır. Türkler çok samimi olarak İslam’a girmişlerdir. İmam Buhari o dönemde yetişmiştir. Ebu Hanife Hazretleri, batılıların düşünemediği dönemde hukuki kanunlar koyan kişidir. Zemahşeri yetişmiştir… Bu insanlara Allah (cc) kapılarını açmıştır. Karahanlılar, Selçuklular dönemlerinde aynı yol takip edilmiştir. Sonra Melikşah dönemi ve hepimizin bildiği gibi Osmanlı dönemi geliyor.

Ülkemizin insanı Doğudan Batıya, dine saygılıdır. Her ülkede olmayan bir özelliktir bu. Sarhoş da, bayramlar dışında namaz kılmayan da hocayı dinler. Batılılar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, emellerine ulaşamıyorlar. Bizi dağıtmanın hesabını yapıyorlar ama bunu başaramıyorlar. Milletimiz, 15 Temmuz’da da bunu ortaya koymuştur.

Ehl-i Sünnet itikadı Kur’an’a dayanır. Kur’an nasıl indiyse şu anda aynısıdır. Diğer kitaplar ise öyle değildir. Amerika’da kaldığım bir dönem oldu. Ezan yoktu. Ülkeme gelince ezan sesini duyduğumda çok sevindim.

Yabancı ülkelerde kaldım. Orada papazlar toplantı yapıyor. Türk milletini yenemeyeceklerini biliyorlar. “Dinlerini bozalım” diyorlar. Ama kimse mayamızı bozamıyor. Bizim yapmamız gereken şeyler var. Kur’an’a uyacağız.

Rusya’ya da gittim. Çin’e de gittim. Ruslar’da Votka çok ucuz. Herkes içsin diye yapmışlar. Herkes ayyaş… Türki devletlerde yaşayanlar sorduğunuzda Sünni Müslüman olduğunu söylüyor ama namaz kılmıyorlar, gusül abdestini bilmiyorlar. Komünizm onları bu hale getirmiş. Sadece Sünni Müslüman olduklarını söyleyebiliyorlar.

Programın son bölümünde ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Prof. Dr. M. Cevat Akşit’e günün anısına bir plaket takdim etti.