Haberler

Müslüman Din Kardeşliği

Askon Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şubesi “Müslüman Din Kardeşliği” Konulu program düzenledi.

Hafız İlyas Mermer’ in güzel sesi ile okuduğu Kur’ an – ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Askon Adana Şubesi Üyesi Halid Çalışkan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Askon Adana Şubesi olarak düzenlediğimiz bu tür programlarımızı birbirinden haberdar ve birbirine duyarlı insanlar olacak bir toplum modeli oluşturmak için yapmaktayız dedi.  Çalışkan ayrıca, toplumu besleyen ana damarlardan biridir kardeşçe yaşamak. Mü’ min kendisi için arzu ettiğini din kardeşi için de arzu etme düsturunu taşımada kılavuzluk yapacak kriterdir dedi.

Programın konuğu olan Âdem Şener Hoca Efendi, Müslüman Müslüman’ın aynasıdır. Her zaman Müslüman düzgün olacak, niyeti halis olacak, bir Müslüman’ a hakaret etmeyecek, kin tutmayacak, zulüm etmeyecek. Bir Müslüman’ın başka bir Müslüman’ la üç günden fazla küs durması helal olmaz. Müslüman kin tutmaz, Müslüman haset etmez, Müslüman asla kardeşine düşmanlık yapmaz.

Hoca Efendi Sohbetine şu sözlerle devam etti “Allah u Teâlâ Hazretleri dolayısıyla Kur’an’ında da birçok ayetlerde buyuruyor. Müminlere sesleniyor. O halde bizler yaşadığımız ortamlarda evvela benim arabam değil, benim evim değil, benim arsam diyerek değil de benim Müslüman kardeşim, benim din kardeşim diyerek yaşamalıyız. Allah u Teâlâ hazretleri bir ayetinde bir takım insanlar yarın kıyamet gününe vardıklarında birbirlerine düşman olacak, birbirlerinin yakalarına sarılacak, birbirlerine hakaret edecek. Ancak, bir takımları da birbirlerinden medet umacak, birbirlerinden yardım dileyecek, nitekim yarın kıyamet gününde adamın bir tanesinin kazandıkları tartılır, onun cennete girmesi için bir sevaba ihtiyacı olur. Cenabı Hak o kulu yakınlarına gönderir, kul anne, baba, yar ve evlatlarına gider, onlardan hiçbir sevap alamaz. Mevla’ nın yüce huzuruna döner, Yarabbi, bir şey alamadım bir şey vermediler bana diyerek üzüntülü bir vaziyette dururken Cenabı Hak benim yolumda benim uğrumda arkadaş olduğun, kardeş olduğun, dost olduğun kimsen yok mu, git onlardan iste der. Kul düşünür Yarabbi bir arkadaşım vardı, cami yolunda tanışmıştık, senin yolunda tanışmıştık ona gideyim der. Kul onun huzuruna gider der ki; benim şöyle sevaba ihtiyacım var, o da der ki; ben de senin gibiyim, benimde bir sevaba ihtiyacım var. İkimizde bu vaziyette cehenneme gitmektense ben sevabımı sana vereyim, sen cennete gir ben cehenneme. Annen vermiyor, baban vermiyor, yakının vermiyor ama bir arkadaşın, bir kardeşin veriyor. O halde önemli olan,  kardeşliktir. Onun için Cenabı Hak kardeşlik bağlarımızı bir takım çıkarlar uğruna bozdurmasın.

Âdem Şener Hoca Efendi sohbetinin sonunda Soma’ da elim faciada hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenabı Allah’ tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dileyerek Soma’ lı kardeşlerimiz için dua ederek sözlerine son verdi.

Program sonrasında Askon Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tunçöz, günün anısına Âdem Şener Hoca Efendi’ ye Esma- ül Hüsna tablosu takdim etti.