Haberler

Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu dolayısıyla yayınladığı mesajında, Çalışkan; "Yiğit ve kalender memleketimiz Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılını kutlarken, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi de rahmetle anıyorum" dedi.

Çalışkan, Kurtuluş Savaşı döneminde Fransız, Yunan ve Ermeni işgali altındaki Adana halkı, genci yaşlısı, erkeği kadınıyla direnmiş ve kendisine yapılan zulme boyun eğmemiş, eşsiz bir cesaret ve sabır göstererek, işgal kuvvetlerini Adana topraklarından kovmuştur. Bugün 94. yılını kutladığımız Adana'nın kurtuluşu, aziz milletimizin birlik ve beraberlik çatısı altında, her türlü zorluğun üstesinden geldiğinin en önemli örneklerindendir. diye konuştuğu mesajında, Bu güzel kutlama ve anma gününün, milletimizin saadetine vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Adana'nın kurtuluşu, maneviyatın maddeye üstünlüğünü ispat eden bir zaferdir. Biz Adana'yı, imanımızın ve inancımızın üstünlüğüyle kazandık. Bu zaferi şehitliğin, vatan toprağı için canını feda etmenin ne demek olduğunu bildiğimiz ve ahirete inandığımız için kazandık. dedi.

Başkan Recep Çalışkan, tüm ülkede geleceğe barış, umut ve özgüvenle bakan, imanlı nesillerin böyle sağlam temeller üzerine inşa edilmiş olması büyük bir gurur kaynağıdır. Bu temelleri oluşturan ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum diyerek sözlerine son verdi.