Haberler

ASKON BAŞKANI RECEP ÇALIŞKAN; BUGÜN VESİLESİYLE MİLLETİMİZİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLUYORUM.

“Güzel yurdumuzun yüzlerce yıllık tarihine baktığımızda, ecdadımızın kahramanca elde ettiği zaferler hiç sönmeyen kandiller gibi ışıl ışıl parlamaktadır.

Anadolu’un ve çevresindeki toprakların yüzlerce yıl adaletle idare edilebilmesinde kuşkusuz bu fetih ve zaferlerin sultanlarının cesareti ve inancı yatmaktadır. Bugün, bu topraklarda hür ve başı dik bir şekilde yaşıyorsak, bunu ecdadımızın her daim kahramanca verdiği mücadelelere borçluyuz. Gerek Osmanlı döneminde, gerekse de son yüzyılda alınan kutlu zaferlerin tamamında “Allah Allah” nidalarının, ihlaslı kalplerin, aramızdaki günahsızların ve mazlumların duaları yatmaktadır. 

Bizler bu ülkenin zafer ve fetih çocuklarıyız. Dedelerimizin yüreklerinde yeşeren İman tohumlarının meyveleriyiz. Çocuklarımız ve torunlarımız için ise yeni tohumların kaynağıyız. Sözün ustası, çilekeş gönül adamı İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy duygularımızı yıllar önce  şu dizelerde özetliyordu:

‘Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.’

30 Ağustos 1922’de de milletimiz boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını asla terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmişti. Günümüzde de 15 Temmuz Zaferi sancılı ama bir o kadar da kutlu bir gün olarak tarih kitaplarındaki yerini almıştır. Bu ve bundan önceki tüm zaferlerin kahramanları  ilelebet minnetle anılacaktır. Bugün vesilesiyle milletimizin 30 Ağustos zafer bayramını kutluyorum.