Haberler

ASKON Adana Şubesi’nden Ramazan-ı Şerif Mesajı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, mübarek Ramazan ayının gelişiyle ilgili bir mesaj yayınlayarak, tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti.

“Cehennem kapılarının kapanıp, mü’minleri Cennet’e götürecek ibadet ve sevap kapılarının sonuna kadar açıldığı; bütün bir yıl özlemle beklediğimiz mübarek Ramazan ayına, bu yıl da Allah’ın izni ile kavuşmuş bulunuyoruz. Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, hayır ve bereketiyle birlikte gelmesini diliyorum.” diyen Recep Çalışkan sözlerine şöyle devam etti:

 

Hepimiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeliyiz

 

“Hazırlık yapılan şeyin değeri anlaşıldığı müddetçe, yapılan hazırlık da daha güzel olacaktır. Bugünlerde Ramazan ayına kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Mübarek Ramazan-ı Şerif; insanlığın hidayet rehberi olan, doğru yolun göstericisi ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olan Kur’an-ı Kerim’in indirildiği aydır. Bu ayın bu denli kıymetli ve on bir ayın sultanı olmasının nedeni de Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an, insanlığı kurtuluşa götürecek olan son ilahi kitaptır. Bugün yaşayan ve Kıyamet gününe kadar dünyaya gelecek bütün insanların ihtiyaç duyduğu hidayet rehberidir. Doğrular ve yanlışlar Kur’an-ı Kerim’le ayrılır. Hepimizin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi gerekir çünkü okumaya ve anlamaya; bu mübarek ayda hayatımıza anlam katmaya ihtiyacımız var.”

 

Ramazan-ı Şerif demek, yardımlaşmak demektir

 

Mesajında Ramazan ayındaki yardımlaşmanın önemine de değinen Recep Çalışkan, “Yardımlaşma duygusu, insana çok büyük hazlar verir. İnsanlar, birbirlerinin külüne muhtaç olarak yaratılmışlardır. Yardımlaşma duygusunu canlı tutabilmek için maddi olarak da hazırlık yapmakta fayda var. İhtiyacı olan, yardım bekleyen insanlar, Ramazan ayında bizlerden daha fazla destek beklemektedir. Ramazan ayının tüm gönüllerde daha mutlu, daha huzurlu yaşanabilmesinin yollarından biri maddi yardımlaşmadır.  Müslümanların cömertliği herkes tarafından bilinir. Rabbim Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade etmeyi bizlere nasip etsin. Daha nice Ramazanlara sevdiklerimizle beraber huzurlu bir şekilde ulaşmayı nasip etsin.” dedi.

 

Mursi'nin idam kararını kınıyoruz

 

Başkan Çalışkan mesajında İslam ülkelerinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumun altını birkez daha çizerken; acının, kanın ve gözyaşının dinmediği Suriye, Filistin, Mısır ve diğer İslam ülkelerinin uğradığı zulmün sona ermesi ve bu Ramazan ayını daha huzurlu geçirmeleri için dileklerini yineledi.

 

Başkan Çalışkan ayrıca, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin, onaylanan idam kararıyla ilgili de tepkisini dile getirirken, "Halkın seçtiği bir lideri, haksız şekilde indirmek ve idamla cezalandırmak kabul edebileceğimiz birşey değil. Tüm dünyanın bu haksız uygulamaya karşı sesini çıkarması gerekiyor. Onaylanan idam kararını sonuna kadar kınıyor ve kabul etmiyoruz." dedi.

 

ASKON İftar Çadırı’ndan her gün 1.000 kişiye iftar

 

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, artık gelenekselleşen iftar çadırının bu yıl da Hastaneler Kavşağı mevkiinde kurulacağını ve her gün 1.000 kişiye iftar yemeği ikram edileceğini söyleyerek, sözlerini noktaladı.