Haberler

Sanayi Odası Başkanı Kıvanç Askon’da Konuştu

“Kaliteli iş yapın, çok çalışın, yapılan işin en iyisini yapın” Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın katılımıyla gerçekleştirilen yemekli “Tecrübe Aktarımı Toplantısı”na ASKON Üyeleri katıldı.

8 Mart 2016 saat 19:30’da gerçekleştirilen toplantıda ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan toplantı açılış konuşmasını yaptı. Başkan Çalışkan, üyeleri selamlayarak başladığı konuşmasında “ Ülkemizin tüm kaynaklarını en verimli şekilde işleyerek yine kendi ülkemizin insanına aktarabilmek için çalışıyoruz. Yıllarca, dışarıdan aldığımız ürünleri artık ülkemizde üretebilir hale geldik. Ancak elbette bu kadarı yeterli değil. Çünkü bizler, nükleer enerjinin ülkemizde üretiminin tartışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu gelişmelere ayak uydurmak, bu sürecin bir parçası olmak zorundayız.” Dedi. Çalışkan, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın Nükleer Enerji konusunda basında yer alan konuşmasına atıf yaparak, “Takdir edersiniz ki Nükleer enerjiyi üretebilmek, gerçek bilgi ve gerçek tecrübe ile mümkündür. Üniversitelerimizin ürettiği bilgi ile ne yazık ki bir kol saatinin elektroniğini bile hala üretemiyoruz. Bunun için eğitim sistemimizi gözden geçirmeliyiz. Ayrıca beyin göçünü durdurmalı ve insanlığın yolunu aydınlatan “dahi”lerimizi ülkemizde tutabilmeliyiz. “ şeklinde sözlerini sürdürdü. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan,  “Yarına dair güçlü bir vizyonumuz, sorumluluk bilinciyle üstlendiğimiz bir misyonumuz olmalı… Saflarımızı her zamankinden daha çok sıklaştırmalıyız. Talebeyle  ilmi, alimle talebesini bir arada tutmalıyız ki, hem bu dünya için hem de ahiret yurdu için örnek olabilelim, örnek alabilelim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Başkanın konuşmasından sonra Kıvanç Tekstil tanıtım videosu izlendi. Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın öz geçmişi okundu ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç üyelere tecrübe paylaşımında bulundu. Sanayicilere her zaman destek olmaya çalıştıklarını anlatan  Zeki Kıvanç, “her işi yaptığınızda doğru olun,  sözünüze sadık olun, kaliteli iş yapın, çok çalışın, yapılan işin en iyisini yapın” dedi. İşin ehli olan insanlarla çalışılmasını tavsiye eden Kıvanç sözlerini şöyle sürdürdü: “Hep ileriye bakın, yasaları mutlaka takip edin, STK’larda görevler alın, öte yandan unutulmamalıdır ki, bilgiler paylaşıldıkça çoğalır ve değer kazanır, işinizi kontrol etmelisiniz,  kontrol edilmeyen işlerde başarı sağlanamamaktadır.”

Kıvanç oda faaliyetlerinden de bahsederek şöyle konuştu: “Sanayi Odası olarak bizler Adanamıza, ilimizle ilgili  yapılacak yatırımları yakından takip ediyoruz. Ayrıca, Adanamızda misafir ettiğimiz ulusal boyutta işler yapan sanayici iş adamlarını üyelerimizle buluşturarak üyelerimize daha faydalı etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

 Toplantı sonunda Başkan Recep Çalışkan, Zeki Kıvanç’a hediye tablo (Esmaül Hüsna) takdim etti. ASKON üyesi de olan Zeki Kıvanç yeni üyelere ASKON rozetlerini taktı.( NFC mimarlık adına Necip Fazıl Cengil, Erdoğan Mobilya adına  Abdullah Erdoğan, Önder Tarım Ürünleri adına Mehmet Önder)