Haberler

Rabbimiz bizler için bu Mübarek ayı bir kurtuluş vesilesi kılar inşallah

Adana’da hastaneler kavşağında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi tarafından organize edilen ve Ramazan ayında bir gelenek haline gelen iftar çadırında, Başkan Recep Çalışkan, Organize Komite Başkanı İmam Gazali Hiradağı ve Yönetim Kurulu Üyeleri bir araya geldi.

Askon Adana Şubesi Organize Komite Başkanı İmam Gazali Hıradağı, iftar çadırını tüm Adanalı hemşerilerimizin hizmetine sunduklarını belirterek Ramazan ayı ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Hıradağı, Ramazan ayının, nefisleri yıkadığını, gönülleri ayıkladığını, sofraları bereketlendirdiğini, içinde rahmet, mağfiret ve kurtuluşu gizlediğini belirtti.

Ramazan ayının birleştirici yönüne dikkati çeken Hıradağı, şunları kaydetti.  “Ramazan ayı birleştiricidir. Hayatımızın telaşında unuttuğumuz, yakınımızda olduğu halde unuttuğumuz pek çok şeyi hatırlatır bize Ramazan. İnançlı insanları tek vücut haline getirir, aynı duygularda birleştirir bizleri. Dünyanın türlü sıkıntılarla boğuştuğu, bunalımlar içinde olduğu bugünlerde, dünden daha çok özgürlük, hürriyet, adalet, insan hakları ve eşitlik istenmektedir. Bunun kaynağı ise İslam’dır. Özünde ahlak ve maneviyat olan yeni ve adil bir dünya! Bu da kardeşlik duyguları taşıyan bir milletten geçer. Bu birlikteliği sağlamak için Ramazan ayı büyük bir avantajdır. Rabbimiz bizler için bu Mübarek ayı bir kurtuluş vesilesi kılar inşallah.

Rabbimiz bu mübarek Ramazan’ı İslam âleminin ferahına, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın. Ramazan ayında yaşadığımız milletçe kenetlenmenin, tüm bir yıla yayılmasını Yüce Rabbimizden niyaz etmekteyiz. Aziz milletimizin yıllarını hep Ramazan huzurunda yaşaması temennisiyle, tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını dileyen Organize Komite Başkanı İmam Gazali Hıradağı, Askon İftar çadırının Ramazan ayı boyunca 30 gün süreceğini söyledi.