Haberler

Dünya’nın ve Ülkemizin çıkmazlar içinde bocalamasının sebeplerinin başında İbadetsizlik geliyor…

Askon Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şubesi, “Allah’a İbadet ve İtaat” konulu bir program düzenledi.

Hafız Yakup Şahin’ in  güzel sesi ile okuduğu Kur an ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Askon Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, üyelerimizin maddi ve manevi gelişimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Bugünde yeni bir etkinlikle sizlerle birlikteyiz. Bu programda Rabbimize ibadet ve itaatin önemini daha iyi anlayarak hayatımıza yön vereceğiz inşallah dedi.        

Etkinliğin konuğu olan Yusuf Ziya Gümüşel Hoca Efendi, Müminler, Allah’ ın kendilerine yardım edeceğine ve bu başarıyı nasip edeceğine inanırlar, çünkü onlar Allah’ tan başkasına ibadet etmezler, müşriklerin göstermelik ibadetleri gibi değil, sadece Allah’ a yönelik ve huşu içerisinde namaz kılarlar. Müminler, emanete riayet ederler, Allah’ a ibadet eder, namazlarını kılarlar, işte onlar Firdevs cennetlerine girmeye hak kazanacak ve orada sonsuza kadar kalacaklardır. Hoca Efendi sözlerini şöyle sürdürdü.

Kâinatta ibadet ve zikir etmeyen bir tek varlığa rastlayamazsınız. Yaşam ancak ibadetle, zikirle devam eder. Dünyayı gezip dolaşınız, duasız bir tek şehir göremezsiniz. Sürü halinde uçan kuşlar da Allah’ a ibadet ederler. Allah’ u Teâlâ bizi neden yarattığının beyanını Kur’ an- ı 

Kerim’ de zikrediyor. Yaratılış gayemiz Hakka kulluktur. Ben cinleri ve insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım buyruluyor. Yaratılış hikmetimiz ibadet etmektir. İbadet nedir diye aklımıza bir soru gelebilir, İbadet, heva ve heveslerine muhalefet edip, Allah’ u Teala’ ya teslim olan mükellefin fiillerine ibadet denir. Tevhit inancına göre Allah’ ın rızasına uygun hareket etmek ibadettir. Allah’ ın emirlerini tutmak ibadet olduğu gibi nehiylerinden kaçınmakta ibadettir. İbadet deyince namaz, oruç ve hac aklımıza geliyor ama öyle değil. Maddi refahın, lüks ve israfın zirveye ulaştığı, nefsani arzuların haya perdelerini yırttığı devirlerde manevi değerler üzerinde düşünme fırsatı bulunamaz. Böyle cemiyetin insanları ibadette etmez. İbadeti olmayan insanlar anarşi içindedirler. Dünya’ nın ve ülkemizin çıkmazlar içinde bocalamasının sebeplerinin başında ibadetsizlik geliyor.

Müminler, her türlü sevinç, zorluk ve kıtlık durumlarında Allah’ a dua ederler. Her ne isterlerse Rabbimizden isterler. Müminler, yeri ve göğü yaratan, her şeyin egemenliğini elinde bulunduran, her şeyi koruyup gözeten, fakat hiçbir yardıma ve korumaya ihtiyaç duymayan mutlak kudretin Allah olduğuna inanırlar. Müminler, Allah’ ın, görünen ve görünmeyen her şeyden haberdar ve kulluk edilmeye layık yegâne kudret olduğunu da bilirler. Bütün hal ve hareketlerini bu inanca göre tanzim ederler. Müminler, müşrik ve münafıkların kışkırtmalarından korkmazlar, her zaman Allah’ a güvenirler ve sadece Allah’ tan yardım isterler. Müminler, davalarında kararlı ve sabırlı olurlar. Rabbim, mağfiretinle muamele ederek bizi kötü durumlara düşmekten koru. Rahmetinle muamele ederek her türlü iyiliğe ulaştır, çünkü sen merhametliler merhametlisisin diye dua ederler. Müminler sadece Allah’ a kulluk ederler. Sadece onun huzurunda rükû ve secde ederler. O’ nun emirlerini yerine getirirler ve sonunda da kurtuluşa ereceklerine inanırlar. Allah’ ın Kur’ an’ da müminleri Müslümanlar olarak isimlendirdiğini bildikleri için tam bir teslimiyet içindedirler. O’nun elçisinin Muhammed aleyhisselam olduğuna inanırlar ve onu kendilerine “model insan” olarak alırlar.