Haberler

Böyle bir sultanın torunları olduğumuz için gurur duyuyoruz.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Çalışkan şunları kaydetti: İstanbul, Fatih’ten önce defalarca kuşatılmış bir şehirdi. Gemileri karadan yürüterek İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet ise İstanbul’u bize kazandıran padişah oldu.

Onun askeri zekası ve bugün hala hayranlıkla anılan kabiliyetleri tarihe altın harflerle yazılmıştır. Öyle ki fetihten sonra Hristiyanlar’ın şehirde kalmasına izin verildi, İslam hukukuna göre yargılanmadılar. İbadetlerini sürdürebildiler, hayatlarına bir kaç askeri kısıtlama haricinde olduğu gibi devam edebildiler. Bu anlayış, İslam Medeniyeti’nin anlayışıdır. Fatih Sultan Mehmet, böylece dini kıymeti olan gerçek bir fetih yapmıştır.

Fatih Sultan Mehmet’in fethinin İslam’ı yaymak ile eş anlamlı olduğunu vurgulayan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan şunları söyledi: “Fatih Sultan Mehmed, İstanbul'un fethinden sonra batıdaki hakimiyeti pekiştirmek, sınırları genişletmek, İslam'ı en uzak yerlere kadar yaymak için çalıştı. Onun İstanbul’un fethiyle yetindiğini söylemek eksik olur. Onun için bu fetih İslam’ı yaymak demekti.” Recep Çalışkan, “Böyle bir sultanın torunları olduğumuz için gurur duyuyoruz. İstanbul’un Fethi’nin Yıldönümü bizim için bu gururu yeniden yaşadığımız günlerdendir. Fatih Sultan Mehmet’i bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yadediyoruz. Mekanı cennet olsun.”