Haberler

ASKON “İslam’da Ticaret Ahlakı” Konulu Panel Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı iş birliğiyle “İslam’da Ticaret Ahlakı” konulu panel 29 Nisan 2016’da saat 20:00’de Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Panele, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman ATEŞ, Çukurova Üniversitesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ali KİRMAN, Mustafa Kemal Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Necmettin ÇALIŞKAN,  İstanbul Üniversitesi Hadis Ana Bilim Dalı Araştırma görevlisi Dr. Seyit Ali GÜŞEN konuşmacı olarak katıldılar.

Yoğun bir katılımın olduğu panelde “İslam”, “Ticaret” ve “Ahlak” konu başlıklarında değerlendirmelerde bulunuldu. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan açılışta yaptığı konuşmada “Ticari faaliyette bulunan ve dini hassasiyetleri olan pek çok kişi için büyük önem arz eden bu panelde sizlerle bir araya gelmekten onur duyuyoruz. Bu panel vesilesiyle Yüce Mevla’mızın emir ve buyruklarını gözden geçireceğiz. Bizlere usulü gösteren Resulün söz ve davranışlarını “ticaret” ve “ahlak” başlıkları altında sizlere sunmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise "Toplumdaki huzuru ve barışı sağlama adına yaptığımız çalışmalarda belki ülkemizi, şehrimizi, insanımızı zenginleştiriyoruz, daha varlıklı hale getiriyoruz ama onları asıl mutluluğa ulaştıracak olan ahlaki değerler konusunda arzu ettiğimiz seviyeye bir türlü gelemiyoruz" diye konuştu.

 

Protokolün ardından Konuşmacılardan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman ATEŞ söz aldı.


Çukurova Üniversitesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ali KİRMAN, Mustafa Kemal Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Necmettin ÇALIŞKAN ve  İstanbul Üniversitesi Hadis Ana Bilim Dalı Araştırma görevlisi Dr. Seyit Ali GÜŞEN de panelde birer konuşma yaptı. Panelin sonunda katılımcılara günün anısına hediyeler verildi. Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman ATEŞ’e, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,  Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman’a, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Yrd.Doç.Dr. Necmettin Çalışkan Bey’e, Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, Dr. Seyit Ali Güşen’e Esma’ül Hüsna Tabloları hediye ettiler.

Panel etkinliğine Adana Valisi Mustafa Büyük ile birlikte ASKON Adana Şube Kurucusu Süleyman Çalışkan, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Gözütok, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdulaziz Kıranşal, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bağış, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Din Bir Der Adana Şube Başkanı Bilal Düzbayır ve ASKON üyeleri katıldı.